Datagedreven werken aan mobiliteit

De juiste mobiliteit op de juiste plaats en tijd: daar draait het om in de mobiliteitstransitie. Wandelen, fietsen, het openbaar vervoer, MaaS en deelmobiliteit vergroten leefbaarheid en duurzaamheid. Om die transitie te maken is data essentieel. Het Nationaal Toegangspunt Mobiliteitsdata (NTM) zet erop in om de komende jaren mobiliteitsdata bekend, beschikbaar, bruikbaar en betrouwbaar te maken.

Zo kan je bijvoorbeeld op de kaart zien waar welke verkeersregels gelden en waar bushaltes liggen. Hiervoor worden verschillende bestaande databases ontsloten, zoals de data van het CBS en het Nationaal Parkeer Register (NPR). Het NTM maakt data-gedreven werken voor publieke en private partijen goedkoper, waardoor reizigers beter ge├»nformeerd kunnen worden en overheidstaken als verkeermanagement effici├źnter kunnen worden uitgevoerd.

Jan Maarten van den Berg gaat in deze lezing graag het gesprek met u aan over de mobiliteitsvragen die relevant zijn bij uw organisatie, en de rol die NTM daar mogelijk bij kan spelen.

x

Vraag het onze chatbot ...