Water2Keep

We worden steeds vaker geconfronteerd met extremen: heftige regenbuien en langdurige perioden van droogte. Regenval leidt zo tot wateroverlast, terwijl in perioden van droogte we steeds vaker water tekortkomen.

Toch zijn er oplossingen!

Als we allemaal aan de bron voldoende regenwater opvangen, gaat er geen kostbaar water verloren. Regenwater kan zo nuttig gebruikt worden in perioden van droogte. Zo maken we van de nood een deugd!

Met Rainblock® willen we iedereen inspireren om met regenwater aan de slag te gaan.

De Rainblock® modules vormen een regenwaterschutting maar kan ook tegen een muur worden geplaatst en is eenvoudig te koppelen aan de regenpijp. Door de holle modules te stapelen en onderling te verbinden, kun je net zoveel water opvangen als je zelf wilt. Het opgevangen regenwater kun je direct gebruiken in de tuin en met aanvullende voorzieningen zelfs voor het doorspoelen van het toilet en de wasmachine. Bij volle modules kan het teveel aan regenwater in de bodem worden gebracht via het Rainblock® Infiltratiesysteem. Het water wordt zo bij regenbuien ververst. De infiltratiekratten vangen een plotseling teveel aan regenwater op en laten dat geleidelijk in de bodem wegzakken. Op deze manier help je ook weer mee het grondwaterpeil op orde te houden en is er geen onnodige belasting voor het riool.

Rainblock® maakt het opvangen en gebruiken van regenwater leuk en haalbaar voor iedereen. Door de modulaire opbouw past het systeem goed in tuinen en binnenstedelijke gebieden met weinig ruimte.

Contact

Standnummer

2.1.42

Webseite

Sektoren

Beratung & Management