Vergroen je leven

Minder steen is meer genieten

Vergroen je Leven is een sociale onderneming die een fijnere en gezondere leefomgeving nastreeft door groen dichter bij de mensen te brengen. Naast persoonlijk welzijn biedt groen een effectief en duurzaam antwoord op maatschappelijke problemen als hittestress, wateroverlast, afnemende biodiversiteit en fijnstof. Als iedereen één terrastegel zou vervangen voor groen, zou de persoonlijke en maatschappelijke impact al enorm zijn.

Maar hoe zorg je dat mensen vergroenen? Ook als ze zelf niet zo met planten, duurzaamheid of klimaat bezig zijn? Omdat de meeste initiatieven op dit vlak de maatschappelijke boodschap centraal stellen en niet redeneren vanuit de burger als consument, worden hiermee vooral de burgers bereikt die toch al groengericht zijn. Vergroen je Leven ziet het als haar missie om juist ook de burger te bereiken die niet zo met planten, klimaat of andere maatschappelijke issues bezig is. Door te redeneren vanuit wat groen met jóu doet. En door oplossingen te bedenken die vergroenen leuk en makkelijk te maken. Daarmee bereiken we de burgers die anders niet bereikt worden.

Vergroen je Leven werkt samen met gemeenten en (maatschappelijke) organisaties die vergroening nastreven. Daarbij worden onze groenpakketten – Tegeltje Groen, Bolletje Bloem en Metertje Groen – zowel zelfstandig als ook ondersteunend aan bestaande groene initiatieven ingezet, zoals tegel eruit, plant erin acties, NK Tegelwippen, wijkverbeteringprogramma's, en als duurzaam cadeautje ter stimulering van vergroening. Daarnaast worden we ingehuurd als sparringpartner of projectleider om plannen omtrent vergroeningsacties te bedenken, te vertalen en indien gewenst als projectleider te implementeren.

Contact