In1dagSchoon.com | CleanupDay

'In 1 dag schoon' helpt samen met Rijkswaterstaat de gemeenten met de uitdaging om een stad of een gemeente in 1 dag helemaal zwerfafval vrij te maken.

In 2021 hebben Tiel en Hilversum de spits afgebeten: een groot succes met veel media aandacht. Een grootschalig event op meerdere locaties met een brede participatie van scholen, vrijwilligers en bedrijven waarbij meer dan de helft van de inwoners direct of indirect is bereikt.

De Rubbiz-app speelt een belangrijke rol tijdens 'In 1 dag schoon'. Als deelnemers een foto maken van het geraapte afval en die uploaden in de app, dan ontvangen zij € 0,11 per foto. Het ingezamelde bedrag gaat naar een goed doel dat deelnemers zelf kunnen uitkiezen in de Rubbiz-app. Dit kan een lokale organisatie zijn, maar ook bijvoorbeeld de Plastic Soup Foundation.

De grote schoonmaakbeurt van de openbare ruimte levert niet alleen een schone gemeente op. We richten onze aandacht op de onderliggende oorzaak: het achteloos op de grond gooien of achterlaten van afval. Door gesprekken thuis en met bekenden ontstaat een olievlekwerking en kan er een blijvend effect uitgaan van de actiedag. Door de grootschalige zichtbaarheid, op straat en in de media, heeft de actie een langdurig gedragseffect op de deelnemers en op iedereen die hen bezig ziet.

Contact

Kor van der Bij
Kor van der Bij
E. questions@rubbiz.org
T. 0648473289

Standnummer

4.2.44

Sektoren

Beratung & Management