Inovim Group

INOVIM ontwerpt, implementeert en beheert geïntegreerde en efficiënte afvalinzamelsystemen. Het steunt hiervoor op performante software, uitgebreide ervaring en geëngageerde medewerkers. Een wereld met minder afval is een betere wereld. Daarom helpt de INOVIM organisaties en burgers bij afvalinzameling. INOVIM ondersteunt met diensten zoals de implementatie, het onderhoud, het beheer van afvalinzamelsystemen, inzameling van afvalstromen en oplossingen zoals hardware en software voor een optimaal afvalbeheer.

De INOVIM groep heeft vier afdelingen

  • Services: dit omvat alle implementatieprojecten en onderhoudscontracten zoals distributie van nieuwe container(s), enquêtes en/of inventarisatie, het vervangen, bechippen of aanpassen van de huidige containers, administratief beheer (burgers te woord staan via het contactcenter, acties inplannen, adresstickers voorbereiden, de uitvoering van de actie controleren, rapportering, ….), full service beheer: dezelfde diensten als bij 'administratief beheer', aangevuld met de uitvoering op het terrein, met stockbeheer en met de facturatie (wij maken en verzenden de facturen, volgen de betalingen op, verzenden herinneringen en opmaak blacklist/whitelist).
  • Logistics: dit omvat alle logistieke activiteiten voor de inzameling van niet-gevaarlijk afval en het beheer van containers.
  • Solutions: wij bieden een container management software aan voor het beheer van al de tweewielcontainers en vierwielcontainers, ondergrondse en bovengrondse collectieve afvalcontainers, milieupassen, ledigingen, storingen, klachten, …
  • Systems: wij ondersteunen de klanten met de nodige hardware: chips, milieupassen, toegangscontrolesystemen voor de ondergrondse als bovengrondse verzamelcontainers, ... Daarnaast zijn wij marktleider in het uitrusten en onderhouden van containerparken/recyclageparken en kunnen wij zorgen voor de toegangscontrolesystemen, slagbomen, betaalautomaten, weegbruggen, ...

Recentelijk (in 2021) heeft de holding INOVIM Group Total Waste Systems overgenomen. TWS is al 10 jaar zeer succesvol in de Benelux met de verkoop van producten gelinkt aan efficiënte afvalsystemen. TWS biedt kwalitatieve containers aan in kunststof en staal, depotcontainers, ondergrondse containers en straatmeubilair. Daarnaast implementeert TWS slimme oplossingen zoals de Bigbelly zelfpersende afvalbak en het Enevo vulgraadsysteem met voorspellende dynamische routeplanning en biedt hierin de gewenste ondersteuning naar de klant.

Op deze beurs stellen wij u graag het volgende voor:

  • WasteDrop: deze innovatieve toepassing is de oplossing om afval aan te bieden en af te rekenen zonder een badge of toegangspas. Gedaan met toegangspassen te bedelen of een nieuwe pas aan te vragen omdat deze verloren/gestolen is of om terug naar huis te gaan omdat je de pas niet bij de hand had. Voortaan open je ondergrondse containers via jouw smartphone en WasteDrop. Bij onze nieuwste generatie van collectieve afvalcontainers met een toegangscontrolesysteem kan je vanaf nu ook afval aanbieden via de WasteDrop app. Wanneer je met je afval aangekomen bent aan de container, kan je deze openen vanuit de app of door de QR-code te scannen. Wanneer WasteDrop gekoppeld is aan jouw Diftar-rekening zal de betaling automatisch afgehandeld worden. Indien niet, wordt er online een betaling uitgevoerd.
    • Deze toepassing is zeer geschikt voor campings, jachthavens, appartementsgebouwen, …
  • Reservatiemodule milieustraat: ontstaan in het begin van de Coronapandemie vanwege veiligheidsredenen om de toestroom aan bezoekers op de milieustraat goed te regelen zodat de gezondheid van zowel burgers als parkwachters niet in het gevaar wordt gebracht. Ondertussen is onze online reservatietool uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de wereld van milieustraten/recyclageparken omdat burgers perfect op voorhand een tijdstip kunnen reserveren om langs te komen en dus niet te veel tijd verliezen met het aanschuiven aan de ingangspoort en er niet teveel volk tegelijkertijd aanwezig is op het park. Ook voor de parkbeheerders is onze reservatietool uitermate geschikt want door deze tool wordt de toevloed aan bezoeken beter geregeld en is er niet teveel volk tegelijkertijd aanwezig waardoor er een beter onthaal en controle mogelijk is door de aanwezige parkwachters en er minder gevaar is tot besmetting.
  • Milieustraatuittrusting: met meer dan 170 geïnstalleerde milieustraten beschikken we over de nodige ervaring en producten om ook uw milieustraat goed in te richten zodat een goed afvalbeheer met bijhorende afrekening mogelijk is.

Aarzel niet om langs te komen voor meer informatie.

Contact

Stand number

3.5.51

Website

Sectors

Advice & Management