Total Waste Systems

Total Waste Systems is leverancier van afvalinzamelingsoplossingen zoals kunststof- en stalen containers, groot volume boxen en depotcontainers. Total Waste Systems is marktleider op het gebied van het leveren van stalen containers en heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het slim inzamelen van afval wat past in een nieuwe duurzame toekomst. Onder andere door gebruik te maken van vulgraadmeting of de zelfpersende afvalbakken van het merk Bigbelly.

Door vulgraad sensoren in prullenbakken op meer afgelegen locaties te plaatsen, wordt een lediging alleen nog uitgevoerd als deze bakken echt vol zijn. Een aantal gemeenten in Nederland hebben dit al samen met TWS succesvol toegepast. De software van Enevo kan ook het vulgedrag voorspellen. Bij grootschalige inzet van de Enevo vulgraadsensoren in bijvoorbeeld boven of ondergrondse containers kan op basis van de werkelijke metingen in combinatie met deze voorspellingen Volautomatisch efficiënte inzamelroutes worden gepland, gebaseerd op de capaciteit van de inzamelvoertuigen, de inzameltijden en stortlocaties. Zo zijn uitpuilende bakken en bijplaatsingen verleden tijd en wordt er een hoge efficiency en CO2-besparing bereikt.

Naast de software van Enevo is er de Bigbelly. Een slimme, gesloten Zelfpersende afvalbak met unieke zelfperstechniek, die vijf keer minder vaak geledigd hoeft te worden en werkt op zonne-energie. De gemeente Utrecht waar deze beurs wordt gehouden werkt inmiddels al 2 jaar met de Bigbelly's in de strijd tegen zwerfafval. U vindt de Bigbelly's op diverse plaatsen in het centrum en bij ons op de stand. De Bigbelly's maken gebruik van IoT en geven automatisch elk hun eigen volmelding door. Utrecht rijdt dus niet meer op vaste roosters, maar op basis van data. Zij weten precies wanneer ze welke bak moeten ledigen. Door inzicht in trends neemt het voorspellend vermogen toe, waardoor u een nóg hogere efficiency en CO2-besparing kunt bereiken. Deze data kunt u ook gebruiken in de doorontwikkeling van uw beleid en de aanpak van zwerfafval.

Wilt u meer weten hoe over hoe u met de producten en diensten van TWS slim kunt inzamelen? Kom dan langs op onze Stand 4.1.54 of kijk ook eens op www.totalwastesystems.nl

Contact