Mantis ULV

Economische en milieuvriendelijke oplossing tegen onkruid

Sinds 1975 is Mantis ULV de expert in het bestrijden van onkruid met haar unieke spuittechniek en is er voor elk probleem is er een passende oplossing beschikbaar. Mantis produceert en levert momenteel wereldwijd in 55 landen de MANKAR machines om met een minimaal gebruik van middelen en zonder water een optimaal resultaat te realiseren.

Met de invoering van het verbod op professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw, is Mantis zich gaan oriënteren op alternatieve methoden van onkruidbestrijding. Mede door inzet van het brede netwerk in het buitenland en door wetenschappelijke kennis (onderzoek Wageningen, Gent en Kopenhagen) is vastgesteld dat de inzet van heet water voor onkruidbestrijding de meest efficiënte techniek is. Mantis levert deze techniek onder de BioMant machines welke via een uitgebreid dealernetwerk aan aannemers, gemeentes en hoveniers worden verkocht.

De BioMant machines zijn leverbaar in drie verschillende types: de WS-Mini, WS-Compact en WS I/II. De WS-Mini en WS-Compact zijn uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen/parken en daarmee voor zeer geschikt voor gebruik door de hovenier. Deze machines kunnen ook werken op biodiesel en zijn geschikt voor opbouw op een aanhanger. De WS-I/II modellen zijn speciaal ontwikkeld voor de grote hovenier, aannemer en gemeentes. Deze machine is ook leverbaar met LPG-branders en accu pakket waardoor de uitstoot heel laag is en dit model de meest milieuvriendelijke machine op de markt is. Door de uiterst stille en schone werking is deze machine zeer geschikt voor toepassing in steden en woonwijken.
Iedere machine heeft een dubbelfunctie, namelijk hogedruk reiniging en onkruidbestrijding waardoor het nog interessanter is een BioMant aan te schaffen.