Wooddeck

Millboard: De eerste plank ter wereld die eruitziet als hout, maar geen hout bevat.

Onze Missie
Met Millboard willen wij hoveniers, architecten, bouwbedrijven en investeerders laten zien dat het niet meer van deze tijd is om bomen te kappen voor bouw en tuin toepassingen. En dat er een alternatief is dat duurzamer, veiliger en betrouwbaarder is dan hout.

Hout dat geen hout is
Hout is een prachtig product, het is dan ook op vele manieren toe te passen. Het grote nadeel is wel dat hout verkleurd, vervormt, rot, splintert en glad word. Millboard is een nieuwe innovatie op het gebied van hout/composiet. Het is de eerste plank ter wereld die eruitziet als hout, maar geen hout bevat.

Waar is het dan wel van gemaakt?
Millboard heeft een basis van polyuretaanhars, glasvezel en minerale grondstoffen waaronder kalksteenpoeder. De planken hebben een speciale non-poreuze toplaag van Lastane. Het materiaal heeft tevens een erg lage CO2 Footprint van 430 gram CO2 per m2. Door het gebruik van deze grondstoffen gaat Millboard minimaal 25 jaar lang mee.

Waarom Millboard?
De schoonheid van natuurlijk hout, maar dan met verbeterde duurzaamheid, veiligheid en onderhoudsgemak. Dit bereiken we door de schoonheid van de natuur na te bootsen. De planken kunnen niet rotten, kromtrekken, splijten of verkleuren. Millboard planken hebben een hoge antislip waarde en door de non-poreuze toplaag worden de planken en vergen de planken minimaal onderhoud. Ook heeft Millboard de brandklassecertificering Bfl-S1 dat naast de antislip zorgt voor extra veiligheid.