Future Green City

Future Green City Ideeëntheater
Leven, wonen en werken in een groene, duurzame, circulaire en klimaatbestendige omgeving die uitnodigt tot een gezonde leefstijl en nieuwe vormen van mobiliteit; de toekomstbestendige stad. Deze fysieke leefomgeving noemen Stadswerk en branchevereniging VHG de Future Green City.

Nederland in 2040; een netwerk van duurzaam en adaptief ontworpen en ingerichte steden en dorpen. Klaar voor de uitdagingen van vandaag en in staat zich snel aan te passen aan veranderende omstandigheden. Die groene metropool met toekomst kent veel aspecten. Daar zetten we, samen met branchevereniging VHG, ieder jaar stevig de spotlights op de Future Green City. Om klaar te zijn voor de uitdagingen van vandaag en tegelijkertijd in staat te zijn ons aan te passen aan de veranderende omstandigheden. In het verleden deden we dit door meerdaagse evenementen, sinds 2018 ook via de Future Green City collegetour waarmee we langs Hogescholen trekken. Dit jaar staan we voor de tweede keer met het Future Green City Ideeëntheater op de Vakbeurs Openbare Ruimte.

Innovatie en inspiratie centraal
In het Ideeëntheater staan innovatie en inspiratie centraal. Op de eerste dag ligt daarbij de focus meer op de bovengrond, op dag twee meer op de ondergrond. Daar haken we thema's als drukte in de openbare ruimte, klimaatadaptatie, connectiviteit, circulaire economie, waardevol groen en gezondheid bij aan. Bezoek het Ideeëntheater voor twee dagen boordevol interessante verhalen en discussies. Denk daarbij aan het Handboek De Levende Openbare Ruimte dat momenteel door branchevereniging VHG wordt ontwikkeld maar ook aan de sessies over Drukte, zowel boven- als ondergronds. Hoe krijgen we het allemaal ingepast in de beperkte ruimte die beschikbaar is?

Sluit aan bij het Gemeenteplein!
Het Future Green City Ideeëntheater ligt op de Vakbeurs aan het gemeenteplein. De gemeente Rotterdam en GPKL (Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen) hebben de eerste contouren geschetst, maar we willen meer gemeenten aan boord. Samen laten zien aan welke boeiende opgaven we werken en in gesprek gaan met collega's en nieuwe generaties. Dat is voor elke gemeente van belang. Sluit aan en laat je zien op het gemeenteplein op de Vakbeurs Openbare ruimte. Voor meer informatie, stuur een mailtje naar info@stadswerk.nl.