ecoDynamic

ecoDynamic, staat voor: ecologisch, duurzaam en bovenal dynamisch. Dit betekent dat wij producten voeren die innovatief en vernieuwend zijn voor de openbare ruimte. Door onze kennis en ervaring binnen de civiel- en cultuurtechnische sector kunnen wij producten leveren die zorgen voor een natuurlijke uitstraling van o.a. voetpaden, fietspaden, pleinen, boomspiegels, parkeerplaatsen en evenemententerreinen.

Momenteel heeft ecoDynamic 5 producten: Stabilizer, GrassParking, Klimaatadaptief, StabUp en Basic Foundation (funderingslaag).

Stabilizer is een plantaardig gebonden verharding, gemaakt van 100% natuurlijke materialen, verkrijgbaar in diverse kleuren. Het materiaal kan uitstekend voor diverse toepassingen in civiele werken, zoals wandelpaden, rolstoelpaden, fietspaden, parkeerplaatsen en pleinen worden gebruikt. In het product Stabilizer is géén leem of kalk verwerkt en voorkomt afgeven, opdooi en zacht worden van de paden en vergroot de begaanbaarheid. Het is luchtdoorlatend, watervoerend en voorkomt (nieuwe) worteldruk van bomen. Daarnaast beschikken we over NL Greenlabel A+ paspoort, is CO2 neutraal, circulair en kan het tot 15 jaar na aanschaf door ons worden teruggenomen met behoud van de restwaarde.

GrassParking is in de basis gerealiseerd als constructie voor graslandingsbanen of "de schouders" (uitloopstroken) van normale landingsbanen. Het wordt in Nederland gebruikt voor evenemententerreinen, overloopparkeerplaatsen en brandweeropstelplaatsen in gazons. Kortom, overal waar men natuurgras wil hebben dat bij alle weersomstandigheden voor alles en iedereen begaanbaar is zoals het Moreelse park in Utrecht en de Waalkade in Nijmegen. Uit handen van Lodewijk Hoekstra hebben wij het NL Greenlabel A Duurzaamheidspaspoort mogen ontvangen.

Klimaatadaptief is onze nieuwste innovatie en is gerelateerd aan de ondergrondse opslag van water op een volledig natuurlijk wijze. Het opgeslagen water kan ingezet worden ten behoeve van koeling (hittestress verminderen). Hier maken wij gebruik van capillair gesteente.

Andere toepassingsmogelijkheden voor het opgeslagen water zijn bijvoorbeeld het ondergronds bewateren van bomen en beplanting.

StabUp is een gebonden verharding die door ecoDynamic speciaal gerealiseerd om een oud en/of versleten asfaltpad, halfverhard pad of schelpenpad te overlagen waardoor deze beter past in een 'groene' omgeving.

Stabilizer Basic is een constructie die bestaat uit de Basic Foundation en een toplaag van Stabilizer IJssel-Mix. De samenstelling van de constructie wordt aangepast aan de draagkracht die de constructie moet hebben.

Contact

Martijn Smulders
Martijn Smulders
E. m.smulders@eco-dynamic.eu
T. 0610888076