Camenai

Is de wegbelijning nog goed zichtbaar, moeten de bomen al gesnoeid worden en welke gebieden moeten nodig gereinigd worden? Zomaar een greep uit de vragen waar nu vaak een veldinspectie voor nodig is. Hoe handig zou het zijn als deze vragen straks beantwoord kunnen worden door het simpelweg openen van het Camenai Buitenruimte Dashboard?

Het Camenai Buitenruimte Dashboard is een actuele online beeldbank, waarop deze informatie snel inzichtelijk is. De voordelen? Minder veldinspecties, bredere kennis van de actuele staat van de buitenruimte in de gehele organisatie en een handig middel om als objectief naslagwerk te gebruiken bij vragen en meldingen. Daarbij is het ook mogelijk om historische foto's te raadplegen, waardoor je veranderingen in de tijd eenvoudig kunt monitoren. En dat is niet alleen handig voor beheer, maar ook voor handhaving, beleidstoetsing en aansprakelijkheidsdiscussies.

Onze recorder is eenvoudig: een app voor een standaard (iOS of Android) mobiele telefoon. Dat maakt de camera ook erg flexibel inzetbaar. Zo maken we bijvoorbeeld foto's vanaf vuilniswagens, maaimachines, inespectieboten en zelfs vanaf de fiets. Omdat de camera's met medewerkers mee rijden, is het ook mogelijk foto's te maken in beschermd gebied.

Zo verzamel je unieke beelden, waarmee de gehele organisatie zicht heeft op de wegafzettingen, de mate van onkruid in de goten en de net opgeleverde nieuwe woonwijk. En het mooie is: de beelden zijn de volgende dag al geanonimiseerd (blurren van kentekens en gezichten) en direct beschikbaar voor alle medewerkers. Indien gewenst, passen we ook Artificiële Intelligentie (AI) toe om direct onregelmatigheden te detecteren, zoals bijvoorbeeld zwerfafval.

Meer weten? Kom woensdag 5 oktober om 10:45 naar onze lezing in Julianazaal 2 of kom langs bij onze stand voor een heerlijke stroopwafel.

Contact

Ank van Paassen
Ank van Paassen
E. avanpaassen@camenai.com
T. +31683867781