Bosch Beton

Keerwanden in de openbare ruimte
Een tak van sport die Bosch Beton al veel langer beoefent, is samengevat en bieden we aan in een nieuwe keerwandoplossing: Sport & Recreatie.


Sport
We zijn betrokken bij de modernisering van diverse sportcomplexen en stadions. Hier dragen onze keerwanden bij aan de verbetering van de bereikbaarheid. Of voor de aanleg van parkeerplaatsen zoals bij de KNVB in Zeist. Met keerwanden verhoogden we het gehele kunstgrasveld bij een voetbalstadion. En wat te denken van de inrichting van een beweegpark. Compleet met hoogteverschil, trap, hellingbaan en een klimmuur zodat sporters hier volop kunnen trainen. Zelfs in de paardensport zijn de wanden toepasbaar.


Recreatie
In de recreatieve sector vinden onze keerwanden onder meer hun bestemming als beschoeiing van (zwem)vijvers en als basis voor de fundering van recreatiewoningen. Bij vakantiewoningen op een nieuw park zijn met Bosch Beton keerwanden hoogteverschillen opgelost en terrassen en trappen gecreëerd. Op een golfbaan is niveauverschil aangebracht waarna de prefab betonnen elementen zijn afgewerkt met metselwerk. Op de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade zijn onze keerwanden onderdeel van de inzending 'Growing Green Cities' vanuit Groencollectief Nederland.


Infrastructuur
Regelmatig is Bosch Beton betrokken bij projecten in de (rail)infrastructuur en aanverwante projecten. Bijvoorbeeld de aanleg van Stadsbeek in Enschede om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. In Lelystad vormen keerwanden de basis voor de Nelson Mandelabrug. Om ervoor te zorgen dat bewoners van appartementen in Groningen makkelijker naar de weg kunnen, is een hellingbaan gerealiseerd met betonnen keerwanden. Voor het project 'Perrons op Norm' voorzien we ProRail van nieuwe duurzame perronwanden bij de stations. Met de inzet van prefab wanden is een spooronderdoorgang gecreëerd in Den Dolder. Op het traject Heerlen-Landgraaf plaatsten we special keerwanden als vleugelwanden voor een spoorviaduct.


Altijd een oplossing op maat
We noemden slechts een aantal voorbeelden. Bosch Beton keerwanden zijn op diverse manieren toepasbaar in de GWW-sector. Of het nu gaat om grond- of waterkering aan te brengen of om hoogteverschil op te vangen. Steeds vaker krijgen we ook aanvragen voor afwijkende toepassingen op de keerwanden zoals rond, afgeschuind, gekleurd (bijvoorbeeld antraciet), verdikt, keerwanden met structuur of radius. Een andere uitvoering qua vorm, kleur of structuur maakt de betonnen keerwand anders en bijzonder. Wat de vraag of het probleem ook is, hoe ingewikkeld ook, samen komen we tot de beste oplossing op maat voor onze klant.


MKI
Als eerste keerwandleverancier in Nederland ontving Bosch Beton een geverifieerde Levenscyclusanalyse (LCA) op onze keerwanden. Hiervoor lieten wij als duurzame leverancier onze MKI-waarde (Milieu Kosten Indicator) berekenen door extern gecertificeerde instanties. De berekening van milieukosten is van belang voor het gebruik van duurzame materialen in het ontwerp en de realisatie van een GWW-project. U vindt onze producten in Moederbestek (een initiatief van BouwCirculair) of op DuboCalc (een initiatief van Rijkswaterstaat).

Full-service partner
Klanten ontzorgen, persoonlijk en full-service gericht contact, maatwerk, hoogste kwaliteit en een snelle levering maken Bosch Beton tot een solide partner voor projecten in de GWW-sector. We leveren full-service diensten aan, van offerte-aanvraag tot en met de projectoplevering. Ons eigen Engineeringteam met constructeurs maakt gedetailleerde tekeningen van de opdrachten. Ook na oplevering blijft er contact met de klant. De producten zijn duurzaam en gecertificeerd conform de eisen van onder andere KIWA/KOMO en Güteschutz. De betonnen keerwanden hebben een garantie tot maximaal twintig jaar en een ontwerplevensduur tot 100 jaar.

Contact

GWW-team Bosch Beton
GWW-team Bosch Beton
E. infra@boschbeton.nl
T. +31(0)342-441050

Standnummer

4.5.22

Sectoren

Spelen & Recreatie

Landschapsarchitectuur & Ontwerp

Bouw & Infra