Bio Bound

Bio Bound maakt kwalitatief hoogwaardige bestratingsmaterialen en prefab betonproducten voor de inrichting van de openbare ruimte. U kunt hierbij denken aan betonstraatstenen, opsluit- en trottoirbanden, betontegels, grasbetontegels, straatmeubilair, parkbanden en trappen, maar ook grote verhardingsplaten voor wandel- en fietspaden en rotondes.

Door de circulaire, biobased samenstelling is de milieu footprint van Bio Bound producten aanzienlijk lager dan die van standaard betonproducten. Dit komt door de combinatie van een uitgekiend betonrecept met hergebruik van reststoffen zoals granulaat van oude, versleten betonproducten én olifantsgras (miscanthus).

Het olifantsgras dat we hiervoor gebruiken, wordt geteeld in de directe omgeving van Schiphol en is bedoeld om ganzen op een diervriendelijke manier te weren van de start- en landingsbanen. Ten opzichte van ander planten en bomen neemt miscanthus bovenmatig veel CO2 op uit de lucht. Ter vergelijking: miscanthus neemt vier keer méér CO2 op dan een bomenbos van gelijke grootte! Het gras verwerkt de opgenomen CO2 in combinatie met water naar stengel en blad.

Na het vogeltrekseizoen verdroogt het miscanthus en wordt het afgemaaid, waarna er een enorme berg grasafval (lees vastgelegde CO2) overblijft. Door dit biobased materiaal als alternatieve vulstof in het beton te verwerken wordt de opgenomen CO2 voor langere tijd in het beton vastgelegd. Deze vastlegging levert een bijdrage aan het verlagen van CO2 emissies.

Tot slot: Bio Bound betonproducten worden geleverd met terugnamegarantie: het Bio Bound Take Back system. Dat maakt deze betonproducten dus niet alleen duurzaam maar ook écht circulair!

Contact

Jaap Schotanus
E. schotanus@biobound.nl
T. +31623483134

Standnummer

4.4.04

Website

Sectoren

Straatmeubilair

Bestrating