Louis Poulsen Lighting

Louis Poulsen is een internationaal opererende verlichtingsfabrikant en onderdeel van Polaris Private Equity. Louis Poulsen richt zich op de professionele en de private verlichtingsmarkt en ontwikkelt en produceert verlichting en oplossingen voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Nauwe samenwerking met architecten gedurende vele jaren heeft Louis Poulsen gemaakt tot een leidende producent in architecturale verlichting op de wereldmarkt.

Louis Poulsen's benadering van architecturale ontwerpen begon met de samenwerking met één van de meest bekende en gerespecteerde lichtontwerpers, Poul Henningsen.

Samen met Poul Henningsen, heeft Louis Poulsen een licht- en productfilosofie ontwikkeld, gebaseerd op functie, comfort en ambiance.

Deze filosofie biedt ons vandaag de dag nog de heldere invloed van een simpel en functioneel productontwerp – met de nadruk op het welzijn van de mens en de perceptie van kunstlicht - waarmee unieke lichtomgevingen gecreëerd worden.

Louis Poulsen's benadering van verlichting ligt in een strikte en compromisloze productfilosofie gestoeld op eenvoud. Elk onderdeel moet een licht-gerelateerd doel dienen.

Dit resulteert in producten met een simpel en discreet design, welke geschikt zijn voor allerlei soorten architectuur.

Louis Poulsen's ontwerpen worden tevens gewaardeerd door hun uitmuntende en aansprekende kwaliteit met als resultaat dat projecten na jaren nog een tijdloos karakter hebben.

Design To Shape Light

Contact

Wim Hoogenboom
Wim Hoogenboom
E. who@louispoulsen.nl