KING RootBarrier

RootBarrier® 360 wortelweringsscherm dé oplossing tegen wortelopdruk
Bijna elke gemeente heeft te maken met beschadiging van asfalt door wortelopdruk. Soms is de situatie zo gevaarlijk dat fietsers of voetgangers vallen, met alle gevolgen van dien. Het RootBarrier® 360 wortelweringsscherm is de meest economische, effectieve en duurzame oplossing tegen wortelopdruk.

Het RootBarrier® 360 wortelweringsscherm wordt verticaal geplaatst en zorgt ervoor dat wortels gecontroleerd hun weg vinden naar water en voedingsstoffen. Met dit wortelweringsscherm wordt niet alleen het asfalt beschermd, maar ook de funderingen, kabels, leidingen en rioleringen.

Het RootBarrier® 360 wortelweringsscherm kan zowel handmatig als machinaal geplaatst worden.

Wortelweringsfrees WSF800
Met de wortelweringsfrees WSF800 kan het RootBarrier® 360 wortelweringsscherm snel geplaatst worden zonder langdurige verkeersafsluitingen.

De wortelweringsfrees WSF800 freest als eerst een gleuf van ca. 5 cm breed en 80 cm diep. In deze gleuf wordt het RootBarrier® 360 wortelweringsscherm gelijktijdig verticaal ingebouwd. De vrijgekomen aarde wordt weer machinaal teruggeplaatst. Aansluitend wordt de grond getrild en de weg schoongeveegd.

Het RootBarrier® 360 wortelweringsscherm kan bij nieuwe en bestaande wegen geplaatst worden. Als het RootBarrier® 360 wortelweringsscherm eenmaal geplaatst is, dan kan dit de levensduur van het asfalt meer dan verdubbelen.
RootBarrier B.V. geeft 25 jaar garantie op het RootBarrier® 360 wortelweringsscherm.


RootBarrier® RollRib® is een innovatief wortelgeleidingssysteem op rol. Verhindert schade aan bestrating door boomwortels

De RootBarrier® RollRib® is een innovatief wortelgeleidingssysteem op rol, gefabriceerd uit 1,5 mm sterke high density polyethylene (HDPE) en is 100% recyclebaar. De RollRib® beschikt over verticale, geïntegreerde geleidingsribben die functioneren als grondverankering, waardoor (boom)wortels de RollRib® niet naar boven kunnen opdrukken. Bovendien zorgen de geleidingsribben ervoor dat (boom)wortels gecontroleerd naar beneden worden geleid. Dit systeem is eenvoudig en sneller te installeren dan alternatieve producten door de verschillende lengtes van 21 en 75 meter. Bovendien is de RollRib® gemakkelijk op de gewenste lengte te snijden dankzij de snijlijn die zich op iedere meter van de rol bevindt.


RootBarrier® RootPanels® Rib – modulair wortelgeleidingssysteem


RootBarrier heeft een modulair wortelgeleidingssysteem ontwikkeld met als basis de RootBarrier® RootPanels® Rib. Deze RootBarrier® RootPanels® Rib zijn van HDPE 2mm gemaakt. Door dit systeem worden de wortels gecontroleerd naar beneden geleid om daarna onder de RootBarrier® RootPanels® Rib alsnog horizontaal verder te kunnen groeien. RootPanels® Rib worden verticaal ingebouwd en kunnen, omdat ze om de 18 cm geleidingsribben hebben, zowel lineair, vierkant als rondom de boom worden geplaatst. Alle RootPanels® Rib hebben een ingebouwd grondanker, dat ervoor zorgt dat de boomwortels de RootPanels® niet naar boven kunnen opdrukken. Alle RootPanels® Rib hebben een bovenrand die ervoor zorgt dat eventueel naar boven groeiende wortels worden tegenhouden. RootPanels® Rib kunnen gebruikt worden binnen een afstand van 2 meter van de boom.