Highlights 2021

Beursopening

Op woensdag 22 september opent de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma de 17e editie van Vakbeurs Openbare Ruimte.

De openingshandeling vindt plaats om 11:00 uur in de lezingenzaal in hal 2.

Na de afgelopen onzekere maanden is het een mooi signaal voor ons als organisator en voor Jaarbeurs als locatie. Maar net zo belangrijk, voor u is het een mooie bevestiging hoe belangrijk uw vakgebied is!

Gouden Gieter

Tijdens Vakbeurs Openbare Ruimte vindt op woensdag 22 september de uitreiking van de Gouden Gieter plaats. Plaats van handeling is stand 2.4.21. Tijdstip is 16:00 uur.

Klimaatverandering heeft steeds extremer weer tot gevolg. Lange periodes van droogte wisselen af met heftige regenbuien. Hoe gaan groenprofessionals daar in de praktijk mee om? De vakbladen Stad+Groen en de Hovenier gingen op zoek naar vakmensen die creatieve, praktische oplossingen hebben voor de alledaagse problemen die veroorzaakt worden door klimaatverandering.

Kennisplein de Groene Stad

Een groot gedeelte van hal 2 staat, op initiatief van NL Greenlabel, in het teken van de natuurinclusieve stad. Eenmaal beland op dit gedeelte van de beursvloer voelt het alsof u een 'groene wereld' inloopt. In De Groene Stad bevindt zich het groen aangeklede kennisplein, waar onder andere experts uit groene en grijze disciplines aan de participatietafel een casus uit de bouwwereld bespreken. Daarnaast bestaat De Groene Stad uit een expositieruimte waar duurzame producten en materialen voor de buitenruimte in de schijnwerpers staan. En in de Lezingenzaal 2 delen inspirerende sprekers hun blik op de natuurinclusieve stad.

Het Plein

Op Het Plein ervaren bezoekers een realistisch nagebootste ontmoetingsplek in de openbare ruimte. De initiatiefnemers van Het Plein laten u zien wat er mogelijk is op het gebied van professionele en duurzame inrichting van de openbare ruimte. Vakmanschap en beleving staan op dit unieke stuk van de beursvloer voorop. Het thema van Het Plein voor dit jaar luidt: 'Tot de kunst verheven'.

Light Challenge

In de doorgang tussen hal 3 en 4 (rechts vlakbij hal 2) ziet u bijzondere lichtprojecten en voorbeelden van omgevingsgerichte ontwerpen van verlichting, de Light Challenge van OVLNL. Loop door creatieve lichtontwerpen voor stadsilluminatie, lichtkunst en bijzondere lichtoplossingen en ervaar dat een goed lichtontwerp samenhang van lichtvormen kan creëren.

De belevingspleinen waren voor mij top! Deze zijn zeker voor herhaling vatbaar.

Bezoeker