Beursbelevingen

Blik mee terug

Naast de honderden producten, diensten en exposanten barstte de beursvloer van editie 2019 ook van de bijzondere initiatieven. Lees hier over de highlights!

De Groene Stad

Hal 2 | Bekijk op plattegrond

Een groot gedeelte van hal 2 staat, op initiatief van NL Greenlabel, in het teken van de natuurinclusieve stad. Eenmaal beland op dit gedeelte van de beursvloer voelt het alsof u een 'groene wereld' inloopt. In De Groene Stad bevindt zich het groen aangeklede kennisplein, waar onder andere experts uit groene en grijze disciplines aan de participatietafel een casus uit de bouwwereld bespreken. Daarnaast bestaat De Groene Stad uit een expositieruimte waar duurzame producten en materialen voor de buitenruimte in de schijnwerpers staan. En in de Collegezaal delen inspirerende sprekers hun blik op de natuurinclusieve stad.

Het Plein

Hal 4 | Bekijk op plattegrond

Op Het Plein ervaren bezoekers een realistisch nagebootste ontmoetingsplek in de openbare ruimte. De initiatiefnemers van Het Plein laten u zien wat er mogelijk is op het gebied van professionele en duurzame inrichting van de openbare ruimte. Vakmanschap en beleving staan op dit unieke stuk van de beursvloer voorop. Het thema van Het Plein voor dit jaar luidt: 'Tot de kunst verheven'.

Lees meer >

Lichtontwerp Atelier

Tussenruimte hal 3 en hal 4 | Bekijk op plattegrond

Bewonder in een museale opstelling bijzondere lichtprojecten en maak kennis met voorbeelden van omgevingsgerichte ontwerpen van verlichting in het Lichtontwerp Atelier van OVLNL. Loop door creatieve lichtontwerpen voor stadsilluminatie, lichtkunst en bijzondere lichtoplossingen en ervaar dat een goed lichtontwerp samenhang van lichtvormen kan creëren.

Lees meer >

Slimme Wijk

Hal 4 | Bekijk op plattegrond

Een slimme stad weet dat data en technologie haar helpen om beter te worden. Burgerinitiatieven en het verbinden van kennis zijn onmisbaar voor de toekomstbestendige stad. Op de beursvloer in de Slimme Wijk komen alle aspecten van een smart city samen. De Slimme Wijk behandelt op de beurs, in samenwerking met Ruimteschepper, de dagthema's Digitale samenleving en Omgevingsmanagement. Volg in het Wijktheater lezingen over deze onderwerpen en bekijk innovatieve diensten en producten bij de bedrijven die op dit stuk van de beursvloer exposeren.
> Lees meer over de Slimme Wijk

Klimaattuin

Hal 2 | Bekijk op plattegrond

In samenwerking met Stichting KlimaatGesprekken hebben we dit jaar een nieuwe beleving op de beursvloer: de Klimaattuin! Op zoek naar een ontmoetingsplek waar u met vakgenoten klimaatonderwerpen kunt aansnijden? Dan kunt u hier gedurende de dag terecht. Aan de grote houten tafel komt u in gesprek met Klimaatadviseurs over het klimaatbestendig maken van de samenleving. Om de klimaattuin heen staan bedrijven die in hun missie en visie het klimaat centraal hebben staan. Een herkenbaar stukje beurs waar interactie en het delen van kennis en ervaringen over klimaatthema's de boventoon voeren.

Cirkelstad sessies

Hal 2 | Bekijk op plattegrond

Kansen en belangen borgen in een circulaire stad. Hoe verbinden we circulariteit aan de energieopgave, de klimaatopgave en aan gezondheid? In de sessies van Cirkelstad krijgt u volop de gelegenheid om kennis te nemen van en vragen voor te leggen over circulariteit en de toekomstbestendige leefomgeving. Cirkelstad deelt de laatste stand van zaken over producten, aanbestedingen, meetbaarheid van circulariteit en circulair opdrachtgeverschap. Kom in contact met diverse sprekers, neem deel aan een interactieve workshop of loop mee in de rondleiding over de beursvloer langs bedrijven die al koploper zijn in de circulaire economie.
> Lees meer over Cirkelstad sessies

Groenspiratietour

Hal 2 | Bekijk op plattegrond

Stichting Groenkeur organiseert dit jaar weer de Groenspiratietour op de beurs. Nieuw dit jaar is de Bomen- en Plantentour. Deze tours voeren u, gewapend met een koptelefoon, langs diverse exposanten uit de groensector. In een pitch praten zij u bij over de ontwikkelingen uit hun werkgebied. Zo ontdekt u letterlijk stap voor stap de laatste groeninnovaties. De Groenspiratietour start bij de kiosk in hal 2. Na afloop kunt u nog napraten onder het genot van een groene smoothie bij de stand van Groenkeur.

> Lees meer

Future Green City Theater

Hal 3 | Bekijk op plattegrond

Het Future Green City Theater, van Stadswerk en VHG, biedt iedereen op de vakbeurs in een doorlopende programmering de gelegenheid de laatste kennis te vergaren over metropool Nederland 2040. Verrijk uw kennis op grote thema's als de energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie en connectiviteit in smart cities, maar ook op biodiversiteit, nieuwe vormen van mobiliteit, gezondheid en vrije tijd.

Bekijk lezingenprogramma >

Gemeenteplein

Hal 3 | Bekijk op plattegrond

Nederlanders zijn meesters in het inrichten van de openbare ruimte. Wat we bovengronds plaatsen heeft echter ook invloed op de ondergrond. En de ontwikkelingen in de ondergrond gaan razendsnel. Speel op het Gemeenteplein van Gemeente Rotterdam het 3D spel van GPKL en zie wat voor impact de keuzes bovengronds hebben op de ondergrond.

Lees meer >

De belevingspleinen waren voor mij top! Deze zijn zeker voor herhaling vatbaar.

Bezoeker editie 2018