De Groene Stad

NL Greenlabel, Stichting De Groene Stad en Stichting Steenbeek laten hier zien wat er allemaal mogelijk is als natuur het uitgangspunt vormt bij de inrichting van stedelijk gebied. Op het groen aangeklede Kennisplein is plek voor ontmoeting en in de lezingenzaal delen toonaangevende sprekers hun blik op de natuur inclusieve stad met het publiek. Na (bijna) iedere presentatie wordt aan de 'stamtafel' na gediscussieerd over het onderwerp.

Lezingenzaal 2

NL Greenlabel Stichting De Groene Stad en Stichting Steenbeek presenteren tijdens Vakbeurs Openbare Ruimte een inhoudelijk lezingenprogramma.

Hoe kunnen we de biodiversiteit in de stad versterken op een manier die aansluit op klimaatadaptatie, welzijn, sociale cohesie en de kwaliteit van lucht, bodem en water? Deze vraag bespreken verschillende kopstukken uit de grijze en groene sector.

Er zijn bijzondere sprekers uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap aanwezig. Denk aan ecologen, landschapsontwerpers en duurzaamheidsexperts, maar ook aan sprekers uit de bouw- en vastgoedsector over de verbinding van gebouw en natuur.

Schuif aan bij dit gevarieerde en actuele programma! Bekijk hier het lezingenprogramma.

Kennisplein

Op het Kennisplein is plek voor ontmoeting en kennisuitwisseling. U kunt bij meerdere tafels aanschuiven voor een gesprek met diverse organisaties. Aan de stamtafel ontmoet u na afloop van de presentaties de sprekers en worden de diverse presentaties uitgediept. Kom langs!

Deze natuurinclusieve stad is een plek waar wij willen laten zien dat het ook anders kan. Het is een plek waar we mensen inspireren en informeren. De Groene Stad zal een echte beleving zijn.

- Lodewijk Hoekstra