De Groene Stad

NL Greenlabel, Stichting De Groene Stad, IVN, RVO/DuurzaamDoor, Heijmans en Arcadis laten hier zien wat er allemaal mogelijk is als natuur het uitgangspunt vormt bij de inrichting van stedelijk gebied. Er is een Expositieruimte, waar duurzame producten en materialen voor de buitenruimte liggen, een groen aangekleed Kennisplein, waar plek is voor ontmoeting, en een Collegezaal, waar toonaangevende sprekers hun blik op de natuur inclusieve stad delen met het publiek. Tevens wordt op het Kennisplein ruimte geboden aan take-a-seat-sessies, waar experts uit groene en grijze disciplines en plein public een casus of thema verder uitdiepen.

Collegezaal

Samen met Stichting De Groene Stad en DuurzaamDoor/RVO presenteert NL Greenlabel tijdens Vakbeurs Openbare Ruimte een doorlopend lezingenprogramma met dit jaar als thema 'de natuurinclusieve stad'.

Hoe kunnen we de biodiversiteit in de stad versterken op een manier die aansluit op klimaatadaptatie, welzijn, sociale cohesie en de kwaliteit van lucht, bodem en water? Deze vraag bespreken verschillende kopstukken uit de grijze en groene sector.

Er zijn bijzondere sprekers uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap aanwezig. Denk aan ecologen, landschapsontwerpers en duurzaamheidsexperts, maar ook aan sprekers uit de bouw- en vastgoedsector over de verbinding van gebouw en natuur. Grijs meets groen, letterlijk.

Schuif aan bij dit gevarieerde en actuele programma! Bekijk hier het lezingenprogramma.

Kennisplein

Op het Kennisplein is plek voor ontmoeting en kennisuitwisseling. Een barista schenkt (h)eerlijke koffie voor u en u kunt bij meerdere tafels aanschuiven voor een gesprek met diverse kennisinstellingen. Meerdere keren per dag vindt een take-a-seat-sessie plaats waaraan experts uit groene en grijze disciplines een casus uitdiepen. Kom langs!

Expositieruimte

Tussen hal 2 en hal 3 presenteren partners van NL Greenlabel hun duurzame producten en materialen voor de inrichting van de buitenruimte. U vindt hier een keur aan producten. Van bankjes en robotmaaiers tot aan bloemenmengsels. Laat u inspireren en informeren.

Deze natuurinclusieve stad is een plek waar wij willen laten zien dat het ook anders kan. Het is een plek waar we mensen inspireren en informeren. De Groene Stad zal een echte beleving zijn.

- Lodewijk Hoekstra