Elektrisch onkruid verwijderen met de Wiederman machine van Bhobo

Het gepatenteerde borstelsysteem van Bhobo is alom gekend omwille van zijn degelijkheid, goeie stabiliteit en duurzaamheid. De kenmerkende borstels met de groene plukken die doorheen de plaat zijn gelast ziet men in vele gemeenten en bij talloze groenbedrijven.

De onkruidmachine, aangedreven op benzine, heeft een aantal troeven zoals de vlotte wendbaarheid, een efficiënte onkruidbestrijding zonder chemische producten en een degelijke beschermkap.

Maar bij Bhobo waren we van mening dat er nog een aantal punten voor verbetering vatbaar waren. Daarom brengen we op dit moment de vernieuwde versie uit: de Wiederman onkruidmachine.

Een eerste grote innovatie is de aandrijving door middel van een Briggs & Stratton 82 V elektromotor die draait op een vervangbare Lithium batterij.

De machine heeft een werkbreedte van 390 mm en de beschermkap zorgt er voor dat eventuele steentjes of andere zaken die op de grond liggen, niet kunnen weg gekatapulteerd worden

Heel wat overheden en groenbedrijven stappen over op elektrisch aangedreven machines omwille van het lawaai dat machines met een brandstofmotor produceren. De geluidsdruk bij het oor van de gebruiker bedraagt minder dan 80 dBa. Uiteraard ligt dat voor de ruimere omgeving nog lager.

De Wiederman onkruidmachine heeft ook een volledig gerestylde duwboom. Gebruiksgemak, stevigheid en de mogelijkheid om de machine compact te vervoeren en op te bergen waren hierbij de grootste aandachtspunten. De knop om de motor te starten is heel makkelijk bereikbaar en via een hendel wordt de veiligheid van de gebruiker gewaarborgd. Daarnaast beschikt de Wiederman over een draaiplaat met vergrendelingsmogelijkheid en een afneembaar gedeelte van de beschermkap zodat de machine ideaal kan gepositioneerd worden om het onkruid langs boordstenen te verwijderen.

De zes borstelplukken vervangen doe je in een handomdraai : met de bijbehorende sleutel (die aan de machine bevestigd is) breng je de blokkeerstift naar achter waarna je de pluk eenvoudig er uit kunt nemen. De zes borstelplukken bevatten trouwens een kunststof omhulsel waardoor ze minder snel gaan uitsplitsen en slijten. Hierdoor kunt u de plukken langer gebruiken vooraleer ze aan vervanging toe zijn.