Duurzame bescherming van oevers en dijken

Voor duurzame bescherming van oevers en dijken bent u bij Prolock aan het juiste adres. Prolock is een hybride systeem en combineert een kort gerecycled kunststof scherm met langere houten palen. De Prolock schermen zitten onder, op en boven de waterlijn en hebben logischerwijs geen last van rot of roestvorming. Bij traditionele oeversystemen is de waterlijn een kritieke plek, omdat hout daar gaat rotten en staal gaat roesten. De constructieve sterkte van het Prolock systeem is berekend op basis van het deel van de palen dat onder water staat en de bodem in gaat. Dat gedeelte komt niet in contact met zuurstof en kan dus niet gaan rotten. Het hout boven de waterlijn kan én mag na verloop van tijd wél gaan rotten. Voor de sterkte van de constructie maakt dit geen enkel verschil. Het scherm boven de waterlijn is hier op berekend en geeft voldoende sterkte. Het systeem blijft dus krachtig! Het kunststof scherm zorgt er tevens voor dat Prolock er visueel goed uit blijft zien.

Het juiste type en lengte scherm en de juiste type en afmetingen van de palen hangt af van diverse factoren: de grondsoort, de kerende hoogte, het waterpeil, de bovenbelasting enzovoorts. Prolock speelt hier handig op in doordat er bijna altijd een passende oplossing is. Wij gaan graag met u in gesprek en maken vrijblijvend een indicatieve sterkteberekening, specifiek voor uw project!

Tot slot is Prolock zeer duurzaam. Niet alleen gaan de schermen 60 jaar mee maar ook bestaat het basismateriaal uit hoogwaardig gerecycled kunststof. Daarnaast ontstaat er geen afval tijdens ons productieproces; uitval ten behoeve van productie wordt hergebruikt en dient als grondstof bij nieuwe productie. Tevens produceren wij de schermen geen centimeter langer dan nodig. Zo wordt verspilling tegengegaan en draagt u samen met ons een steentje bij. Prolock producten zijn dus goed voor het milieu én goed voor de portemonnee.