Terugblik 2022

Blik hieronder met ons terug op een uiterst succesvolle beurseditie! Door de combinatie van Vakbeurs Openbare Ruimte en Vakbeurs Mobiliteit hadden bezoekers de kans om beide beurzen te bezoeken. In totaal waren er 7.228 bezoekers en 1.803 standhouders op de beursvloer.

Twee beurzen, één doel

Tussen de twee beurzen blijkt een grote overlap in interesse. Bezoekers konden vrijuit beide beurzen bezoeken. Van alle bezoekers heeft 6.794 professionals Vakbeurs Openbare Ruimte bezocht. Vakbeurs Mobiliteit werd door 3.759 professionals bezocht.

De beurzen zijn samengevoegd omdat mobiliteit een steeds nadrukkelijkere rol speelt als onderdeel van openbare ruimte. Het samengaan van de twee beurzen wordt door 89% van de bezoekers positief beoordeeld. Vanaf 2023 wordt 'Mobiliteit' als sector geïntegreerd bij Vakbeurs Openbare Ruimte.

Compleet interessegebied

Bezoekers van Vakbeurs Openbare Ruimte konden aangeven welke sectoren van de beurs ze interessant vinden. De keuze bestaat uit Licht, Groen, Straatmeubilair, Bestrating, Spelen & Recreatie, Bouw & Infra, Advies & Beheer en Landschapsarchitectuur & Ontwerp.

De gemiddelde bezoeker vinkte vier sectoren aan. Bekijk in de grafiek hoe de interesse in sectoren tijdens deze editie van de beurs verdeeld was.

Twee goedgevulde dagen

De hallen van de Jaarbeurs vloeide tijdens de twee beursdagen over van vakmanschap en creativiteit. Denk aan de honderden prachtige stands met innovaties en noviteiten. Bezoekers schoven aan bij meer dan 140 lezingen, leerde alles over natuurinclusiviteit in De Groene Stad en klommen tot een hoger niveau bij de 'wegvluchtende tegels' op Het Plein. Inspiratie in overvloed!

Landelijke interesse bij de overheid

Professionals uit het gehele land reizen jaarlijks af naar de beurs. Dit jaar waren 80% van alle Nederlandse gemeenten vertegenwoordigd. Ook waren er afgevaardigden aanwezig van alle 12 provincies, 5 ministeries, 11 waterschappen en Rijkswaterstaat.

Ook internationale aandacht

Ongeveer 150 professionals uit het buitenland bezochten de beursvloer. Deze kwamen voornamelijk uit België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar ook Spanje, Noorwegen en IJsland waren vertegenwoordigd.

Tot slot

De voorbereidingen voor 'editie 2023' zijn alweer van start gegaan. We ontvangen u dan graag weer op 27-28 september. Tot de volgende keer!