Covid-19 FAQ

Vakbeurs Openbare Ruimte mag van start! Hieronder beantwoorden wij nog een aantal van de meest voorkomende vragen. En hier leest u alles over de maatregelen die Jaarbeurs hanteert.

Laatst geüpdatet: 14 september 2021

 • Heeft het verbod op festivals en evenementen effect op Vakbeurs Openbare Ruimte?

Nee, het verbod heeft geen effect. De beurs vindt plaats in een doorstroomlocatie en is daarom toegestaan.

 • Moet ik mij vooraf registreren om de beurs te kunnen bezoeken?

Ja, wij vragen u om u vooraf te registreren. Dat kunt u ook nog op 22 en 23 september online doen. Maar het is dit jaar dus niet mogelijk om u ter plekke te registreren.

 • Hoe ziet een bezoek aan de beurs eruit onder de huidige maatregelen?

Bij binnenkomst wordt er een corona-controle uitgevoerd. Om toegang te krijgen tot de beurs, vragen we u om naast deze voucher het volgende bij de hand te houden:

- CoronaCheck-app of papieren vaccinatie-, herstel- of testbewijs*
- Geldig legitimatiebewijs

 • Ik heb geen vaccinatie- of herstelbewijs. Hoe kan ik me vooraf laten testen voor toegang?

Er zijn in Nederland meerdere locaties om te testen voor toegang. Zo kunt u bijvoorbeeld via www.testenvoortoegang.org kosteloos een afspraak maken om u te laten testen. De locatie in Hoog Catharijne is op loopafstand van de beursvloer. Een testbewijs is 24 uur geldig. Bezoekt of exposeert u twee dagen? Dan heeft u de tweede dag een nieuw testbewijs nodig.

 • Geldt het gele vaccinatieboekje als bewijs?

Het gele boekje wordt helaas niet gezien als officieel vaccinatiebewijs door de Rijksoverheid (zie deze pagina).

 • Hoe wordt het aantal bezoekers gemonitord?

Alle bezoekers worden bij binnenkomst en verlaten van de beursvloer geteld. Daardoor weten we op ieder moment hoe 'vol' de beursvloer is, en blijven we te allen tijde binnen het maximum aantal bezoekers.

 • Is er horeca beschikbaar, waaronder de bekende gratis koffie, thee en fris?

Jazeker! Het cateringaanbod is aangepast op de geldende maatregelen en hygiënisch verpakt. Op eenzelfde verantwoorde manier schenken we nog steeds gratis koffie, thee en fris.

 • Zijn mondkapjes verplicht?

Nee, op doorstroomlocaties zijn mondkapjes niet langer verplicht. Mocht u deze liever wel dragen, dan bent u daar uiteraard vrij in.

 • Worden er evenveel bezoekers verwacht als voorgaande jaren?

De beurs groeit ieder jaar door, en ook dit jaar lopen de voorregistraties al voor op die van vorige editie. Er blijkt na een jaar afwezigheid meer dan genoeg vraag naar kennis en ontmoeting te zijn. Van veel gemeenten registreren meerdere afdelingen zich. Bekijk hier de lijst met de tot nu toe geregistreerde gemeenten.
Om het maximum aantal bezoekers niet te overschrijden, hanteren we dit jaar wel een toegangsbeleid waarbij overheidsbezoekers en andere afnemers voorrang krijgen.

 • Ik ben bezoeker. Wat gebeurt er als de beurs onverhoopt niet door kan gaan?

We verwachten dat de beurs zonder problemen kan plaatsvinden. Mocht het onverhoopt toch niet lukken, dan brengen we iedereen (met pijn in ons hart) via e-mail op de hoogte. De beurs verplaatst dan naar volgend jaar.

 • Ik ben exposant. Wat gebeurt er als de beurs onverhoopt niet door kan gaan?

We hanteren een 'no-cure, no-pay' reserveringsbeleid. Mocht de beurs wegens corona in zijn geheel niet door kunnen gaan, dan vervallen de deelnamekosten. Indien u als exposant zelf annuleert, terwijl de beurs wel doorgaat, dan gelden de standaard annuleringsvoorwaarden.

 • Hoe kan ik het beste op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen. Voor specifieke vragen kunt u contact opnemen via +31(0)857731751 of een e-mail sturen naar communcatie@expoproof.com.