Terugblik 2022

Blik hieronder met ons terug op een uiterst succesvolle beurseditie! In totaal waren er 7.228 bezoekers en 1.803 standhouders op de beursvloer.

Twee beurzen worden één

Bezoekers konden in 2022 met 1 voucher beide beurzen bezoeken. Van alle bezoekers heeft 6.794 professionals Vakbeurs Openbare Ruimte bezocht. Vakbeurs Mobiliteit werd door 3.759 professionals bezocht.

De beurzen waren in 2022 samengevoegd omdat mobiliteit een steeds nadrukkelijkere rol speelt als onderdeel van openbare ruimte. Het samengaan van de twee beurzen wordt door 89% van de bezoekers positief beoordeeld. Vanaf 2023 wordt 'Mobiliteit' als sector geïntegreerd bij Vakbeurs Openbare Ruimte.

Breed interessegebied

Bij het registreren konden bezoekers aangeven welke sectoren van de beurs ze interessant vinden. De keuze bestond uit Spelen & Recreatie (vanaf nu Spelen & Bewegen), Licht, Groen, Mobiliteit, Straatmeubilair, Bestrating, Bouw & Infra, Advies & Beheer en Landschapsarchitectuur & Ontwerp. Bekijk in de grafiek hoe de interesse in sectoren tijdens deze editie van de beurs verdeeld was.

Twee goedgevulde dagen

De hallen van de Jaarbeurs vloeiden tijdens de twee beursdagen over van vakmanschap en creativiteit. Denk aan de honderden prachtige stands met innovaties en noviteiten. Bezoekers schoven aan bij meer dan 140 lezingen, leerde alles over natuurinclusiviteit in De Groene Stad en klommen tot een hoger niveau bij de 'wegvluchtende tegels' op Het Plein. Inspiratie in overvloed!

Landelijke interesse bij de overheid

Professionals uit het gehele land reizen jaarlijks af naar de beurs. Dit jaar waren 80% van alle Nederlandse gemeenten vertegenwoordigd. Ook waren er afgevaardigden aanwezig van alle 12 provincies, 5 ministeries, 11 waterschappenen Rijkswaterstaat.

Ook internationale aandacht

Ongeveer 150 professionals uit het buitenland bezochten de beursvloer. Deze kwamen voornamelijk uit België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar ook Spanje, Noorwegen en IJsland waren vertegenwoordigd.

x

Vraag het onze chatbot ...