De kracht van een Geografisch Informatiesysteem (GIS) voor het beheer van de openbare ruimte
Wist je dat ongeveer 80% van alle data een geografische component bevat? Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer data wordt opgeslagen, gevisualiseerd en geanalyseerd op basis van locatie. Een GIS is een uitstekend systeem om dit te doen, en de digitale kaart is een krachtig middel om de data te visualiseren en erover te communiceren. Esri is wereldwijd dé marktleider in GIS-systemen met ArcGIS. Alleen al in Nederland wordt ArcGIS gebruikt door meer dan 1.600 organisaties, variërend van grote multinationals tot zzp'ers, en van overheden tot retailers. Voor veel organisaties is ArcGIS een waardevolle tool om het beheer van de openbare ruimte vorm te geven. Denk hierbij aan:
- Meldingen openbare ruimte: Van kapotte straatlantaarns tot overhangende struiken op de stoep, het melden, oppakken en afhandelen van zaken kan eenvoudig binnen ArcGIS.
- Veldwerk: Veel onderhoudswerkzaamheden vinden plaats in de buitenruimte, zoals maaien, boomverzorging en weginspecties. Met onze veldwerkapplicaties kun je eenvoudig een werkproces opzetten om de buitenruimte te onderhouden en hierover te rapporteren.
- Routeren: Voor het plannen van strooiroutes, vuilnisophaalroutes en maaiwerkzaamheden kun je binnen ArcGIS de optimale route bepalen, rekening houdend met verschillende variabelen.
- Laadpalen: Van het in kaart brengen en analyseren van laadpuntlocaties tot het bepalen van optimale locaties voor toekomstige laadpunten op basis van diverse variabelen.
- 3-30-300 regel: Het stimuleren van vergroening door het toepassen van deze regel door overheden en bedrijven.
- Circulair groen: GIS helpt efficiënter te werken met circulair groen door de waarde van bomen, struiken en planten in de openbare ruimte te behouden en te hergebruiken op andere locaties.
Wil je meer weten over ArcGIS en wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bezoek onze stand (4.1.48) en luister op woensdag vanaf 13.45 uur naar onze presentatie samen met Vebego over de kracht van ArcGIS in de samenwerking tussen een gemeente en een groenaannemer (Lezingenzaal 2).