Bikebushka winnaar challenge: Startup in Residence Intergov

Gepubliceerd op 05/09/2024

Fietsen naar het strand wordt steeds populairder. Een goede ontwikkeling, maar zorgt helaas ook voor overlast voor zowel bezoekers en hulpdiensten. In de challenge: Startup in Residence Intergov ging Scheveningen op zoek naar oplossingen om de boulevard veiliger en aantrekkelijker te maken voor fietsers. En dat is gelukt dankzij ‘BIKEBUSHKA’ de innovatieve pop-up fietsparkeeroplossing van STREET-STUFF!

De Scheveningse boulevard wordt veiliger en aantrekkelijker voor fietsers dankzij de BIKEBUSCHKA. Het is een plantenbak (-bank) die in een handomdraai verandert in een fietsenstalling. Bij drukte worden 10 fietsleunhekken die netjes zijn opgeborgen in de plantenbak uitgeschoven om een diefstalveilige parkeerplaats te bieden aan 20 fietsen. De fietsleunhekken nemen dus alleen plaats in als er daadwerkelijk parkeerbehoefte is. Deze innovatieve pop-up fietsparkeeroplossing draagt bij aan een opgeruimde boulevard, minder autogebruik en een hoogwaardige groene openbare ruimte.

'De Bikebushka is praktisch en creatief', zegt Wethouder Arjen Kapteijns (Mobiliteit). 'Daarnaast draagt hij bij aan de vergroening van Scheveningen als er minder fietsen zijn om te stallen.'

Benieuwd? Bekijk hieronder de video-impressie en probeer het zelf uit op de boulevard!

Meer weten? Bezoek STREET-STUFF! in stand 3.5.06 op Vakbeurs Openbare Ruimte.