Van Vliet Duurzaamhout

Van Vliet Duurzaamhout uit Cothen is dé leverancier van duurzaam Europees hout: tamme kastanje, eiken, lariks en douglas. Wij leveren voor een zeer grote en gevarieerde markt waarin telkens de eigenschappen duurzaamheid, natuurlijke uitstraling, milieuvriendelijk en kwaliteit van onze houtproducten bovenaan staan samen met onze service gerichte dienstverlening.

Wij zijn leverancier voor de groene openbare ruimte. Het openbaar groen in de breedste zin van het woord. Onze klanten zijn o.a. de beleidsmakers zoals de gemeenten, provincies, waterschappen, natuurbeschermingsorganisaties als Stichting Utrechts Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

De ontwerpers, inrichters en beheerders hebben de uitdaging om ons openbaar groen levendig, gezond en attractief te houden. Wij werken daar graag aan mee door bijvoorbeeld kant- en klare oplossingen aan te bieden zoals bijvoorbeeld onze natuurvriendelijke rasters en "kissing" gates (zgn. wandelaars-vriendelijk klaphek) in recreatief-drukke gebieden.

Grond-, weg- en waterbouw

Vele aannemers en ingenieursbureaus maken gebruik van onze diensten voor het leveren en/of plaatsen van duurzaam Europees hout en afrasteringsmateriaal zoals bij de aanleg en onderhoud van wegen, spoorwegen en bij de inrichting van (natuurvriendelijke) oevers, constructie van beschoeiingen en steigers.

Tevens worden onze producten ingezet bij de kustbescherming: de kastanje hekwerken worden in de duingebieden toegepast voor het vasthouden van zand om erosie te voorkomen.

Recreatiebranche Veel campings en recreatieparken gebruiken ons kastanjehout, eiken, lariks en douglas voor o.a. afscherming van het terrein, t.b.v. speelvoorzieningen, of bijvoorbeeld als natuurlijke aankleding van de onderneming. De Outdoor bedrijven die buitensport combineren met een juiste dosis avontuur en adrenaline zijn groeiende in deze markt en voorzien wij o.a. van zware kastanje stammen voor constructie van bijvoorbeeld klimtoestellen, kabelbanen en abseilwanden.

De tuinbranche
Hoveniers, tuinarchitecten en particulieren gebruiken kastanjehout of één van onze andere houtsoorten als een duurzaam milieuvriendelijk alternatief in hun tuinen. Het hout wordt gebruikt voor afrasteringen, tuinhuisjes, schuttingen, boompalen en nog veel meer toepassingen.

Contact