Compleet ingerichte zwerfvuilkast voor natuurgebieden

Gepubliceerd op 13/06/2024

Mulders Landschapsinrichting Bergharen heeft een “Zwerfvuilkast” ontwikkeld die aan de vraag van beheerders van natuurgebieden tegemoetkomt. De zwerfvuilkast is een prachtig onderhoudsarm huisje voorzien van schoonmaakmateriaal.

Beheerders kunnen de kasten plaatsen op strategische plaatsen bij of in natuurgebieden. De kast zal onder andere worden voorzien van bezems, schoppen, harken, papierknijpers en plastic zakken. Op deze manier kunnen de bezoekers en vrijwilligers een bijdrage leveren aan het afvalprobleem binnen hun geliefde gebied.

Inmiddels heeft Mulders Landschapsinrichting diverse kasten vervaardigd en geplaatst in verschillende gemeenten. Het blijken zeer succesvolle projecten te zijn. Bezoekers en vrijwilligers voelen zich verantwoordelijk voor het schoonhouden van hun geliefde natuurgebied. Het schoonmaakrondje op zaterdagochtend zien zij zelfs als een gezellige en sociale activiteit.

De vorm, kleur en de inhoud van de kast is natuurlijk geheel te bepalen door de beheerders, vrijwilligers en bezoekers zelf. Zo kunnen er aanplakvoorzieningen worden opgenomen, of juist niet. Dit is geheel afhankelijk van de locatie en wens.

Informeer geheel vrijblijvend naar de diverse mogelijkheden en introduceer dit unieke object in uw natuurgebied. Lees hier meer over de zwerfvuilkast.