Internationaal Future Green City congres komt in 2024 naar Jaarbeurs

Gepubliceerd op 16/10/2023

In november 2022 werd bekendgemaakt dat Koninklijke Jaarbeurs en de Gemeente Utrecht zijn gekozen als gaststad en locatie voor het internationale congres over vergroening van steden, Future Green City, in 2024. Van 23 tot en met 26 september 2024 zullen professionals uit binnen- en buitenland in het Beatrix Theater kennis uitwisselen over de leefbare groene stad van de toekomst. Het internationale congres wordt georganiseerd door Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland (Stadswerk) en Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG).

Jaarbeurs en Gemeente Utrecht
Jaarbeurs heeft samen met Gemeente Utrecht de bid voor dit belangrijke groene congres gewonnen.

"Jaarbeurs is een trotse en betrokken inwoner van Utrecht. We zijn betrokken bij onze stad en werken graag mee aan een plek waar gezond stedelijk leven de basis is. Het Future Green Cities congres ligt volledig in lijn met onze eigen duurzaamheidsambities, waarbij we gastheer willen worden van de belangrijkste evenementen en congressen op het gebied van duurzaamheid. We zijn dan ook erg trots dat we dit mooie congres in 2024 in ons Beatrix Theater mogen verwelkomen!", aldus Niek Krebbers, Manager Sales Gast Events bij Jaarbeurs.

Wethouder Voortman (Groen): "We zijn vereerd dat er voor Utrecht is gekozen. Utrecht werkt al jaren consistent aan vergroening in een verdichtende stad. Dat is hard nodig met alle uitdagingen die er momenteel spelen rond bijvoorbeeld het klimaat. Kennis van vakgenoten en ervaringen uit andere steden zijn onontbeerlijk om slim om te gaan met de opgaven van deze tijd. We verheugen ons op alle inspiratie en goede idee├źn uit de hele wereld die we straks op gaan doen.''

Inhoudelijk programma
De deelnemers staat een mooi inhoudelijk programma met interessante sprekers en workshops te wachten waarbij ze ook in de stad Utrecht en daarbuiten gaan ervaren hoe Nederland steeds meer aan het vergroenen is. Het congres valt bovendien samen met de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs, zodat onze gasten ook daar kennis op kunnen doen.