Blue-Meteo en Irriview; krachtige oplossingen voor duurzaam water- en groenbeheer

Gepubliceerd op 04/09/2024

Mastop Totaaltechniek presenteert op de Vakbeurs Openbare Ruimte twee innovatieve systemen voor efficiënt waterbeheer en duurzame irrigatie in de openbare ruimte: Blue-Meteo en Irriview. Deze slimme systemen helpen steden, gemeenten en bedrijven om hun groenprojecten efficiënter, milieuvriendelijker en duurzamer te beheren, en bieden oplossingen voor de uitdagingen van klimaatverandering en verantwoord watergebruik.

Optimaal waterbeheer met Blue-Meteo

Blue-Meteo is een innovatief, weersafhankelijk retentiedaksysteem dat regenwater op een intelligente manier beheert en controleert. Dit systeem verzamelt nauwkeurige weerdata om te anticiperen op voorspelde neerslag en bepaalt op basis van de beschikbare buffercapaciteit van het retentiedak of water moet worden vastgehouden of afgevoerd. Tegelijkertijd regelt het systeem ook de benodigde afvoersnelheid, specifiek afgestemd op de intensiteit van de regenbui.
Blue-Meteo voorkomt wateroverlast bij hevige piekbuien, vermindert hittestress in warme periodes én maakt duurzaam hergebruik van opgevangen regenwater mogelijk.

Irriview; Slim irrigatiesysteem met afstandsbeheer

Irriview is een geavanceerd web-based irrigatiesysteem dat groenprojecten op afstand beheert en optimaliseert. Dit op maat gemaakte systeem verzamelt uitgebreide gegevens, zoals waterverbruik, vocht- en temperatuurniveaus, pompactiviteit, EC- en pH-waarden en meststofniveaus. Door deze data te analyseren, zorgt Irriview voor een ideale vochthuishouding, waarbij verspilling van kostbaar water wordt voorkomen.

Met proactieve monitoring vanuit onze controlekamer bij Mastop Totaaltechniek kunnen we eventuele problemen vroegtijdig signaleren. Het systeem stuurt bij overschrijding van grenswaarden direct een alarmmelding waardoor we in actie kunnen komen om schade aan het groenproject te voorkomen. Dankzij Irriview kunnen we de irrigatie-instellingen nauwkeurig op afstand beheren en deze indien nodig aanpassen, zodat het groenproject in optimale conditie blijft.

Daarnaast biedt Irriview duidelijke grafieken en overzichtelijke rapportages voor volledige controle over uw groenproject.

Een krachtige combinatie

Wanneer Blue-Meteo en Irriview worden gecombineerd, ontstaat een krachtige en innovatieve oplossing voor duurzaam water- en groenbeheer. Irriview en Blue-Meteo werken naadloos samen; door deze twee systemen te integreren, kan opgevangen regenwater worden gebruikt voor irrigatie van bijvoorbeeld groene daken, verticale groenwanden of siertuinen. Dit draagt bij aan een duurzamer watergebruik en een veerkrachtige stedelijke omgeving.

Bezoek ons op de Vakbeurs Openbare Ruimte 2024 en ontdek hoe Blue-Meteo en Irriview uw waterbeheer en groenprojecten kunnen transformeren! 🌿💧

Meer weten? Bezoek Mastop Totaaltechniek in stand 4.1.53 op Vakbeurs Openbare Ruimte.