Met een Bigbelly minder ledigen van afvalbakken

Gepubliceerd op 29/08/2024

De klanten die gebruiken maken van Bigbelly zijn erg tevreden over de resultaten die zij dankzij de fantastische producteigenschappen realiseren. Zij halen mooie resultaten met de Bigbelly producten.

Er is een mooie film waarin de mensen van TWS Benelux vertellen wat de voordelen en de goede eigenschappen van een Bigbelly allemaal zijn Ook vertellen medewerkers van Nationaal Park De Hoge Veluwe, Papier Souvenir, Speelpark Oud Valkeveen, Gemeente Bergen op Zoom en Circulus wat hun ervaringen met de Bigbelly’s zijn.

Daarnaast worden er goede resultaten bereikt met harde besparingen, zoals bijvoorbeeld in de gemeente Zaanstad. De gemeente maakt al sinds enige jaren gebruik van de Bigbelly Smart Max, de zelfpersende afvalbak op zonne-energie die is voorzien van slimme software. Ze zijn daarbij ook erg gefocust op het efficiënt ledigen van de 32 Bigbelly’s die zij in gebruik hebben.

Een praktijk voorbeeld met de efficiëntie voordelen die gemeente Zaanstad heeft behaald
In Januari 2024 zijn op de Gedempte Gracht in Zaandam 29 prullenbakken van 100 liter vervangen voor 13 Bigbelly’s. Dit betrof alleen de zuidzijde van de Gedempte Gracht.

De verwijderde bakken hadden samen 2900 liter inhoud en de geplaatste Bigbelly’s hebben samen een inhoud van 8125 liter ongeperst zwerfafval. Dit alleen al leverde dus een behoorlijke toename in capaciteit op. Dat de loopafstanden voor het publiek hierdoor wat groter zijn geworden heeft geen enkel probleem opgeleverd.

Door de wisseling zijn er in 6 maanden tijd 9.880 minder ledigen van prullenbakken uitgevoerd. Dit is omgerekend in arbeidstijd 471 uur.

Wat andere klanten gerealiseerd hebben
In de Bigbelly film die we op youtube hebben geplaatst komen een aantal klanten aan het woord die uitleggen wat zij hebben gerealiseerd door de inzet van Bigbelly producten.

Conclusie
Met de inzet van Bigbelly producten kan en er efficiënter worden ingezameld en kan zwerfafval worden voorkomen ook omdat het een gesloten systeem is, waardoor het vuil er niet uit kan waaien of eruit kan worden getrokken door vogels.

Naast de financiële besparing op de arbeidsuren en de voertuigbewegingen gemaakt is het ook een hele gebruiksvriendelijke afvalbak door haar voetpedaal en geurcassette. Een Bigbelly kan bovendien ontzettend mooi worden gewrapt, waardoor u uw leefomgeving kunt verfraaien en opwaarderen.

Meer weten? Bezoek TWS Benelux in stand 3.4.61 op Vakbeurs Openbare Ruimte.