NIEUW: verwijderbare houten parkeerpaal - duurzame flexibiliteit voor de openbare ruimte

Gepubliceerd op 27/08/2024

Op Vakbeurs Openbare Ruimte 2024 presenteert Timberlab een innovatieve aanvulling op zijn assortiment: de INVIA verwijderbare houten parkeerpaal. Timberlab, bekend om zijn duurzame, houten buitenverlichting en straatmeubilair, heeft met de INVIA een product ontwikkeld dat de perfecte combinatie biedt van natuurlijk design en praktische functionaliteit. Beschikbaar in eiken, kastanje en Accoya, is deze paal ontworpen om naadloos in verschillende openbare ruimtes te passen.

INVIA verwijderbare houten parkeerpaal
INVIA houten parkeerpaal

Wat de INVIA onderscheidt, is de mogelijkheid om de paal eenvoudig te verwijderen en weer terug te plaatsen, in tegenstelling tot traditionele houten parkeerpalen die permanent worden ingegraven. Dit maakt de INVIA bijzonder geschikt voor situaties waarbij snel ingespeeld moet worden op veranderende omstandigheden, zoals evenementen, seizoensgebonden aanpassingen of tijdelijke verkeersmaatregelen. Voor permanente toepassingen is er ook een ingraafbare variant van de INVIA beschikbaar.

De INVIA garandeert niet alleen een aantrekkelijke inrichting van openbare ruimtes, maar heeft ook een positieve impact op het milieu. Afhankelijk van de gekozen houtsoort slaat elke afzetpaal gemiddeld 26 kilo CO₂ op, wat bijdraagt aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Timberlab werkt uitsluitend met hout uit verantwoord beheerde bossen en biedt de optie om hout met FSC- of PEFC-keurmerk te gebruiken, wat een extra garantie biedt over de duurzame herkomst van het hout.

Timberlab’s houten buitenverlichting: duurzaam en verantwoord
Naast de INVIA-reflectorpaal kunnen bezoekers ook het uitgebreide assortiment houten buitenverlichting van Timberlab bekijken. De armaturen vergrijzen op een natuurlijke manier, waardoor de armaturen naadloos opgaan in verschillende omgevingen, van stedelijk tot natuurlijk. Timberlab’s verlichtingsoplossingen zijn beschikbaar in diverse stijlen en families, zodat er altijd een passende keuze is voor elk project.

Houten buitenverlichting van Timberlab - STRATO lantaarnpaal

De verlichtingsarmaturen zijn uitgerust met zelfontwikkelde led-modules, die zorgen voor een optimale energie-efficiëntie en een lange levensduur. Naast de standaardverlichting biedt Timberlab ook opties die bijdragen aan het behoud van lokale fauna, zoals vleermuisvriendelijke verlichting en dynamische systemen die lichtvervuiling minimaliseren. De verlichting draagt op die manier bij aan een sfeervolle en veilige openbare ruimte, met een focus op ecologische verantwoordelijkheid.

Bezoek Timberlab op de vakbeurs
Bezoek de stand van Timberlab om de verwijderbare INVIA en andere innovatieve oplossingen van Timberlab te ontdekken. Voor meer informatie over de INVIA-afzetpaal en het uitgebreide aanbod van Timberlab’s houten buitenverlichting, bezoek www.timberlab-solutions.com.

Meer weten? Bezoek Timberlab in stand 3.3.56 op Vakbeurs Openbare Ruimte.